Fisk & skalldyr / Middag

Hjemmelagde fiskepinner

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Hjemmelagde fiskepinner

Hjemmelagde fiskepinner er så enkelt og godt at alle burde lage det. Hvis du i tillegg lager dem på villfanget torsk blir de 1585 ganger bedre enn de frosne variantene laget på den billige lillebroren til torsken, Alaska Pollock. Nå viser det seg at store deler av fiskepinnene på det norske markedet er laget av russisk fisk, så lag dem selv! Da vet du hva de inneholder...

Hjemmelagde fiskepinner bør serveres med remulade og kokte poteter (det er ihvertfall det jeg er vokst opp med). Du kan også servere dem med pommes frites og aioli som fish and chips.

Hvis du vil ha mer smak på fiskepinnene, vender du 1 ss røkt paprikapulver og
1 ss revet sitronskall i melet før du panerer fiskepinnene.

Antall porsjoner: 4
Tid: 30 minutter

INGREDIENSER
800 g torskefilet uten skinn og bein
3 dl hvetemel
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts kvernet sort pepper
4 egg
3 dl pankomel eller griljermel
2 ss smaksnøytral olje (f.eks. solsikke- eller rapsolje)
2 ss smør

1:Skjær torskefileten i avlange biter som er ca. 2 x 6 cm.

2:Bland sammen mel, salt og pepper i en bolle. Pisk sammen eggene i en annen bolle. Ha panko- melet i en tredje bolle.
Vend fiskebitene først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i pankomelet. Legg de panerte fiskebitene på en tallerken med kjøkkenpapir.

3:Varm opp oljen i en stor stekepanne på medium varme. Stek fiskepinnene til de er gylne på en side før du snur dem. Fortsett å steke og snu dem til de er gjennomstekt. Dette tar ca. 5 minutter.