Koreansk bbq saus

Koreansk bbq saus

Å kalle denne sausen for en bbq saus blir ikke helt riktig, men det var den nærmeste beskrivelsen jeg kom. Et annet navn ville vært sticky, spicy og smaksrikk koreansk saus.

Denne sause nsmaker fantastisk på DENNE kyllingburgeren, men kan brukes til så mye mer. Denne sausen passer som tilbehør til grillet eller stekt biff, laks, torsk eller kylling. Du kan servere den som en vanlig saus, eller du kan glasere kjøttet eller fisken med den under stekingen. Denne sausen tilfører syre, chili, umami og masse smak.

Oppskrift på verdens beste kyllingsburger

I denne oppskriften trenger du et par ingredienser du muligens ikke har liggende. Men sjekk ut mer om disse ingrediensene i dette innlegget. Det mest ukjente for mange i denne oppskriften er Gochujang, som er en koreansk fermentert chilipasta.

Antall porsjoner: 4
Tid: 20 minutter

Ingredienser:
6 ss mykt brunt sukker
2 ss Gochujang
2 ss soyasaus
2 hvitløkfedd, finhakket
1/2 ts revet fersk ingefær
1 ss sesamolje
limesaft
salt

Fremgangsmåte:
Ha sukker, Gochujang, soyasaus, hvitløk, ingefær og sesamolje. Kok opp og la koke til sukkekret er løst opp. Smak til med salt og limesaft.

What do you think?

Show comments / Leave a comment