Risotto på 7 minutter

Risotto på 7 minutter

Det er nytt år, og mange i gang med dietter som er så strenge at de ikke holder ut i mer enn en uke. Andre er i gang med treningen og står i kø på treningssenterne sammen med andre som i løpet av året vil ende som støttemedlemmer.

Jeg har fortsatt tro på variert kosthold og litt bevegelse hver dag.

Og i den forbindelse vil jeg i dag dele en av oppskriftene fra min siste kokebok "Under trykk, den store trykkoker-kokeboka".

Trykkokeren er jo aller best til å tilberede kraft og kjøtt som vanligvis tar timesvis i en vanlig kjele. I trykkokeren er det ferdig på 1/4 av tiden. Men trykkokeren kan brukes til så mye mer. Og her får du oppskriften på risotto laget på 7 minutter - uten at du trenger å røre. Og resultatet? Det blir etter min mening like bra som hvis du koker og rører i en vanlig kjele...

Jeg ble så overrasket over hvor bra risotto ble i trykkokeren at jeg lot den få et eget kapittel i min nye bok. Der får du i tillegg til denne oppskriften også tips og triks til hvordan du lykkes, samt oppskrift på 5 risotto-varianter med både sopp, reker, asparges og spekeskinke.

Oppskriften under er en oppskrift på en klassisk risotto. Den kan du servere alene som en enkel middag, eller som tilbehør til stekt fisk eller kylling. I denne risottoen kan tilsette valgfrie grønnsaker, urter, oster og smaker.

Et godt tips er å gjøre klar alle ingrediensene før du starter. Tilberedningen i trykkokeren går raskt, så da er det en fordel hvis du har målt opp alt, kuttet løk og hvitløk før du setter igang.

Antall porsjoner: 4
Forberedelser: 10 minutter
Tid i trykkokeren: 7 minutter

Ingredienser:
2 ss olivenolje
1 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
300 g risottoris
1 dl tørr hvitvin eller eplejuice
7,5 dl kylling-, okse- eller grønnsakskraft
1,5 dl revet parmesan
2 ss smør
salt og pepper
Friske urter

Fremgangsmåte:
Varm oljen i trykkokeren over middels varme.
Tilsett løk og hvitløk og stek under omrøring til løken er gjennomsiktig og myk, omtrent 3-5 minutter.
Ha i risottorisen og rør godt slik at risen blir godt dekket av olje og la steke under omrøring i 2 minutter.
Hell i vinen og la den småkoke til risen har absorbert det meste av væsken.
Tilsett kraften. Rør godt sammen for å sikre at ingenting sitter fast i bunnen av trykkokeren.
Lukk trykkokeren og la koke under høyt trykk i 7 minutter.
Skru av varmen og la trykkokeren stå til trykket slipper naturlig og sikkerhetsventilen trekker seg inn.
Rør inn smør og parmesan. Rør til risottoen blir kremet og ost og smør er godt blandet inn. Smak til med salt og pepper. La risottoen hvile i noen minutter før servering. Du synes kanskje risottoen virker litt tynn? Den vil tykne når den får hvilt litt...
Server risottoen varm, toppet med friske urter, litt ekstra revet parmesan og litt nykvernet pepper.

Likte du oppskriften og har lyst til å teste ut andre risotto-varianter? Eller ble du gira på å prøve ut osso bucco, gul ertesuppe, svinenakkegryte, gresskargryte, misodampede blåskjell eller grønn bacalao på en brøkdel av tiden i en trykkoker? Da bør du skaffe deg "Under trykk". Boka kan du kjøpe hos Norli eller Ark.

What do you think?

Show comments / Leave a comment