Tilbehør / Vegetar

Spicy coleslaw

. 1 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Spicy coleslaw

Coleslaw er en salat laget av finstrimlet kål, gulrot og andre grønnsaker, vanligvis med en dressing basert på majones eller yoghurt. Den er en populær salat til grillmat, men kan også serveres som tilbehør til andre måltider. Men hva hvis man lar seg inspirere av det asiatiske kjøkken og lager en spicy coleslaw med sesamfrø, vårløk og chili?

Coleslawen har en lang historie som går tilbake til det romerske imperiet. Den ble opprinnelig laget av finstrimlet kål og eddik, og ble spist av romerske soldater som en kilde til vitamin C. Coleslawen ble senere populær i Nederland, der den ble kalt "koolsla". Den ble brakt til USA av nederlandske immigranter på 1600-tallet.

For å lage en ekstra sprø coleslaw, kan du legge kålen i iskaldt vann i 10 minutter før du strimler den. Du kan bruke andre grønnsaker i coleslawen, for eksempel brokkoli, blomkål eller paprika.

Denne coleslawen kan brukes som en vanlig coleslaw på burgeren, eller som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk.

Antall porsjoner: 4
Tid: 15 minutter

Ingredienser:
300 g hvit kål, nykål eller spisskål, kuttet i tynne. strimler
1 sjalottløk, finhakket
2 stk vårløk, i ringer
1 hvitløkfedd, finhakket
2 dl majones eller aioli
1/2 ts sesamolje
1/2 ts chiliflakes
1 ss sesamfrø
limesaft
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Ha kål, sjalottløk, vårløk og hvitløk i en bolle. Tilsett majones, sesamolje, chiliflakes og sesamfrø i bollen og bland godt.
Smak til med limesaft, salt og pepper.