Trykkoker / Kjøtt / Middag

Afrikansk kjøttdeiggryte på 7 minuttter

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Afrikansk kjøttdeiggryte på 7 minuttter

Trenger du en rask oppskrift på en kjøttdeiggryte laget i trykkoker som passer til både hverdag og fest? Da har du kommet riktig.

Denne oppskriften tar utgangspunkt i kjøttdeig og søtpotet, og er krydret med kayennepepper, røkt paprika og revet sitronskall. Resultatet er en gryte full av næring og smak - på kun 7 minutter.

Når du skal lage mat i trykkokeren, kan det lønne seg å sørge for at du har alle råvarene på plass før du starter. Kutt og mål opp alle ingrediensene, for når du starter matlagingen i trykkokeren går det fort.

Antall porsjoner: 4
Forberedelser: 10 minutter
Tid i trykkoker: 7 minutter

Ingredienser:
400 g kjøttdeig
1 ss smør eller olje
400 g søtpotet, i grove terninger
2 gulrøtter, grovhakket
1 løk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
1 cm friske ingefær; finhakket
1 ts malt koriander
2 ss røkt paprikapulver
1 ts malt kayennepepper
4 dl oksekraft
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 dl glatt peanøttsmør
1/2 ts salt
1/2 ts kvernet sort pepper
1 pose babyspinat
1 ts revet sitronskall

Fremgangsmåte:
Stek kjøttdeigen i smør/olje i kjelen (underdelen til trykkokeren).
Ha i søtpotet, gulrøtter, løk, ingefær og hvitløk. La steke i 2 minutter under omrøring.
Ha paprikapulver, kayennepepper, koriander, oksekraft, tomater, peanøttsmør, salt og pepper i kjelen. Rør godt.
Sett lokket på trykkokeren og still inn på maks trykk. Kok opp og la koke til sikkerhetsventilen spretter ut. Da er trykkokeren under trykk, og du kan skru ned varmen. Sett alarmen på 7 minutter. Pass på at trykkokeren er under trykk under hele koketiden.
Skru av varmen og la trykkokeren stå til til sikkerhetsventilen trekker seg tilbake. Da er trykket nede, og du kan trygt åpne trygt åpne den.
Tilsett spinaten og rør godt.
Smak til med sitronskall og evnt mer salt, pepper og kayennepepper.
Topp gryta med grovhakkede peanøtter og finhakket koriander før servering.
Server gryta som den er med ferskt brød, eller med nykokt ris eller bulgur.