Agurksalat

Agurksalat

Agurksalat er et klassisk tilbehør til fisk, og kanskje spesielt kokt og stekt laks. Det er enkelt, og passer perfekt som et syrlig og friskt tilbehør til fet fisk.
Denne varianten inneholder finhakket dill og rødløk, men dette kan du selvfølgelig droppe hvis du vil lage en enklere og mer klassisk variant.

INGREDIENSER

2 agurker
1 ts salt
1 rødløk (kan sløyfes)
2 dl hvitvinseddik
2 1⁄2 dl sukker
2 1⁄2 dl vann
4 ss finhakket dill (kan sløyfes)
1⁄2 ts kvernet sort pepper

1:Skyll agurkene godt.
Kutt dem i tynne skiver med en skarp kniv eller på en mandolin. Strø på salt og la agurkene stå i kjøleskapet i 30 minutter. Hell av vannet. Skjær løken i tynne ringer og vend inn i agurkene.

2:Ha eddik, sukker og vann i en kjele. Kok til sukkeret er løst opp. Avkjøl.

3:Ha eddiklaken i bollen med agurkskiver. Vend inn dill og pepper. Dekk bollen med plast og la den stå i kjøleskapet til salaten skal serveres – helst i minimum 1 time, slik at agurkene trekker til seg nok smak.

What do you think?

Show comments / Leave a comment