Frokost

Amerikanske pannekaker

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Amerikanske pannekaker

Ingenting føles mer som ferie og fri når det serveres amerikanske fluffy pannekaker til frokost...
Du trenger nesten ikke å booke inn på hotell for å få hotellfølelsen med disse på bordet!

INGREDIENSER

4 dl melk
100 g smør
4 eggeplommer
300 g hvetemel
1 ss bakepulver
1 ss sukker
1⁄2 ts salt
4 eggehviter
2 ss smør

1:Smelt smøret i en kjele. Bland sammen melk, smeltet smør og eggeplommer i en bolle.

2:Sikt melet over i bollen og tilsett bakepulver, sukker og salt. Bland til en jevn røre. La røren stå og hvile i 15 minutter.

3:Pisk eggehvitene stive i en bolle. Eggehvitene skal være så stive at de etterlater seg myke topper når du løfter vispen opp av bollen.

4:Vend eggehvitene forsiktig inn i røra med en slikkepott.

5:Stek små pannekaker i smør i en stekepanne på medium varme til de er gylne før du snur dem. Sett lokk på stekepanna, og la dem bli gylne på den andre siden.

Server de varme pannekakene med sprøstekt bacon, syltetøy, smør, honning eller lønnesirup. Det kan være lurt å lage opp en stor røre, for disse går unna - jeg lover!