Frokost / Dessert

Arme riddere

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Arme riddere

Arme riddere på frokostbordet føles som luksusfrokost, men egentlig er det enklere enn mange tror. Brødskiver dyppet i melk, egg og krydder som deretter stekes i en stekepanne de er gylne utenpå og saftige inni. Hvis du dropper sukkeret får du en litt sunnere varient, men med brioche og sukker blir de aller best...

INGREDIENSER

4 skiver loff eller brioche
2 egg
2 ss sukker
2 dl melk
1 ts malt kardemomme
1 ts malt kanel
1 ss smør

1:Pisk sammen egg, sukker, melk, kardemomme og kanel i en bolle med
en gaffel.

2:Hell blandingen over på en tallerken med litt høye kanter. Vend brødskivene i eggeblandingen slik at de blir gjennomdynket. Ikke la brødskivene ligge for lenge i eggeblandingen, da blir de vanskelig å få ut hele.

3:Smelt smøret i en stekepanne. Løft opp brødskivene av egge- blandingen og la over- flødig egg renne av. Stek brødskivene i smøret til de er gylne på begge sider. Serveres umiddelbart.

Dette er en rett det er verdt å vente på, og som nytes aller best nylagde. Så gjør klar alt, og stek en porsjon og server den. Dypp og stek deretter til nestemann. Dette er ikke en frokost der du kan steke opp mange på forhånd, for er det nystekt som gjelder!

Server de varme ridderne med et melisdryss, syltetøy, honning, lønnesirup, friske bær eller hakkede nøtter!