Middag / Trykkoker / Kjøtt

Asiatisk kyllinggryte i trykkoker

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Asiatisk kyllinggryte i trykkoker

Jeg er i full gang med å teste ut nye retter i trykkokeren etter nyttår, og først ut er denne smaksrike kyllinggryta med ingefær, chili, sesamolje og tomater. Det er trange tider for mange, og med denne oppskriften kan du lage en rimelig kyllinggryte på 30 minutter. Ved å bruke kyllinglår istedenfor kyllingbryst får du saftige og møre kyllingbiter. Kyllinglår er rimeligere enn kyllingbryst, i tillegg til at kyllinglår er bedre egnet i gryter. Du kan beine ut dine egne kyllinglår, eller du kan kjøpe ferdigutbeinede lår. Du kan også lage denne oppskriften med okse høyrygg eller svinenakke i terninger hvis du ønsker en annen vri. Da må du bare huske å justere opp tiden til ca 50 minutter for å få kjøttet like mørt.

Antall porsjoner: 4
Forberedelser: 10 minutter
Tid i trykkokeren: 30 minutter

Ingredienser:
400 g utbeinede kyllinglår
1 ss smaksnøytral olje
1 squash, i terninger
1 rødløk, i båter
4 sjampinjong, i skiver
2 stk stangselleri, i skiver
2 hvitløkfedd, grovhakket
1 cm frisk ingefær, finhakket
1 chili, finhakket
2 dl kyllingkraft
1 boks hermetiske hakkede tomater
2 dl kokoskrem, tykk kokosmelk
4 ss soyasaus
1 ts sesamolje
1 ss maizenna
2 ss kaldt vann
2 ss sesamfrø
2 stk vårløk, i ringer
1 lime

Fremgangsmåte:
Start med å dele opp de utbeinede kyllinglårene i grove biter.
Brun kyllingbitene i olje i kjelen (underdelen til trykkokeren).
Løft kyllingbitene ut av trykkokeren og legg dem på en tallerken.
Brun grønnsakene i kjelen. Ha kyllingbitene tilbake i trykkokeren.
Ha kyllingkraft, tomater, kokoskrem, soyasaus og sesamolje i kjelen.
Rør godt og sett på trykkoker-lokket.
Kok opp og vent til sikkerhetsventilen spretter opp. Sett inn alarmen på 30 minutter. Hvis du ønsker å servere ris til denne retten, så koker du det i en egen kjele mens trykkokeren står og koser seg.
Flytt trykkokeren vekk fra varmen og la den stå til trykket slipper ut naturlig. Når sikkerhetsventilen har gått inn igjen kan du trygt åpne trykkokeren.
Rør ut maizennaen i kaldt vann. Kok opp gryta og tilsett maizennablanding til du har den tykkelsen du ønsker på gryta.
Smak til gryta med limesaft, sesamolje og soyasaus.
Anrett kyllinggryta på tallerkner sammen med nykokt ris. Topp med sesamfrø, vårløk og evnt frisk koriander.