Biff Tartar

Biff Tartar

Når du bestiller en klassisk biff tartar på restaurant, serveres ofte kjøttet alene, med kapers, løk og eggeplomme ved siden av. I denne oppskriften har jeg blandet inn alle ingrediensene i kjøttet, noe jeg synes både ser bedre ut og smaker bedre.

Du kan også fryse ned kjøttet før du lager tartar. Både frysing og bruning dreper eventuelle bakterier på kjøttet. Men bruning gir i tillegg litt ekstra smak.

Dette er den perfekte nyttårsforretten. Særlig hvis du går for fisk til hovedrett. Herkan det meste forberedes på forhånd, slik at du kun trenger å anrette forretttene når gjestene har kommet.

Antall porsjoner: 4
Tid: 30 minutter (+ tid i fryseren)

1:Brun kjøttet raskt i olje. Avkjøl kjøttet. Husk at her er kvaliteten på kjøttet viktig, hvis du får tak i «dry aged» indrefilet av god kvalitet, gå for det. Finhakk oksekjøttet med en skarp kniv.

2:Finhakk kapers, løk, gressløk og persille.

3:Ha kjøttet i en bolle og vend inn resten av ingrediensene. Smak og kjenn om du vil ha mer salt eller pepper. Legg tartaren på tallerkener, gjerne ved hjelp av en ring som gjør anretningen enda litt finere.

Servering: Topp gjerne tartaren med salt potetgull, friske urter og spirer før servering. Prøve med potetgull med trøffel. Det gjør retten enda mer spennende og eksklusiv.

What do you think?

Show comments / Leave a comment