Lunsj / Vegetar

Burrata- og tomatsalat med sprø kikerter

. 1 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Burrata- og tomatsalat med sprø kikerter

Tomat- og mozzarellasalat har du sikkert spist mye av!? Men har du prøvd burrata- og tomatsalat? Burrata er den kremede og fløyelsmyke søsteren til mozzarella, lages av fløte og strekkes når den lages. Burrata betyr "smørsmak" på Italiensk.

Antall porsjoner: 4
Tid: 30 minutter

Ingredienser:
1 boks hermetiske kikerter
1 ts røkt paprikapulver
1/2 ts salt
1/2 ts malt sort pepper
1/4 ts chiliflakes
1/2 ts revet sitronskall
1 dl olivenolje
4 skiver fint surdeigsbrød
800 g tomater (gjerne i forskjellige farger og former)
2 ss sitronsaft
2 stk burrata

Skyll kikertene og tørk dem godt på papir. Ha kikertene i en ildfast form og vend dem i paprikapulver, salt, pepper, chiliflakes, revet sitronskall og 2 ss olivenolje. Stek kikertene i ovnen på 200°C til de er gylne og sprø.
Skjær skorpen av brødskivene og riv brødet i grove biter. Ha brødbitene i en ildfast form og vend dem i 2 ss olivenolje, litt salt og pepper. Stek brødbitene i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. La brødbitene renne av på papir.
Skjær tomatene i grove biter. Vend tomatbitene i 4 ss olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Legg burrataene på et fat og anrett tomater, sprø kikerter og brødbiter rundt.
Tips: Topp gjerne med litt ekstra olivenolje og brønnkarse eller friske urter før servering.