Kjøtt / Lunsj

Cæsarsalat

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Cæsarsalat

Dette er en god, gammel klassiker som ble utviklet av Cesare Cardini i Mexico i 1924. Hvis du ikke får tak i romanosalat, kan du bruke blader av hjertesalat i stedet.

Antall porsjoner: 2
Tid: 30 minutter

INGREDIENSER
400 g stekt kyllingbryst
4 skiver bacon
1 dl krutonger
1 dl majones (hjemmelaget eller kjøp ferdig)
2 ss sitronsaft
4 ansjosfileter
1 hvitløkfedd
1 ts dijonsennep
1⁄2 ts worcestershiresaus
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts kvernet sort pepper
2 romanosalat
50 g parmesan

1:Start med å lage dressingen. Ha majones, sitronsaft, ansjosfileter, hvitløk, sennep og worcestershiresaus i en foodprosessor og kjør til en jevn dressing. Du kan også kjøre ingrediensene sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

2:Kutt baconet i terninger og stek det sprøtt i en tørr stekepanne. La baconbitene renne av på kjøkkenpapir.

3:Del salaten i grove biter og vend dem i dressingen. Anrett salaten i en bolle. Topp med skiver av stekt kyllingbryst, stekt bacon, krutonger og grovrevet parmesan.

Pynt gjerne med spiselige blomster fra hagen eller balkongkassa for en enda vakrere salat!