Grill

Slik fyrer du opp grillen!

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Slik fyrer du opp grillen!

Er du en av dem som tømmer hele flasken med tennvæske for å fyre opp grillen raskt? Da bør du lese dette innlegget...

I 2023 håper jeg de færreste fyrer opp kullgrillen med tennvæske. Men jeg vet at det fortsatt er noen igjen av dere. Og dette innlegget er til dere!

Invester i en tennrør (også kalt grillstarter). Du får kjøpt dem de fleste steder der de selger griller. Du får fyr på grillen like raskt som med tennvæske, og du slipper den ekle smaken og lukten. Jeg kan love deg at du kommer til å takke med når du først har begynt å bruke tennrøret!

1:Legg en eller flere opptenningsblokke på grillristen og tenn på.

2:Fyll tennrøret med grillkull eller -briketter og sett det over opptenningsblokken.

3:Grillkullet vil varmes opp og ta fyr. La tennrøret stå i ca. 15 minutter til flammene slukker og toppen av grillkullet i tennrøret er hvitt.

4:Hell det glødende kullet i grillen. Hell kullet i halve grillen, slik att du får en direkte grillsone over kullet, og en indirekte grillsone der det ikke er kull.

Nå er det bare å få på seg grillforstykket og grille i vei!