Saus / Tilbehør

Den beste pizzasausen

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Den beste pizzasausen

Du kan kjøpe ferdig pizzasaus, eller du kan lage din egen. Den hjemmelagde sausen kan gjøres kjempeenkelt, eller du kan lage den enda bedre ved å bruke litt tid! Denne sausen lages ved å bake tomatene i ovnen, noe som gjør en bedre og mer smaksrik pizzasaus.

Lag gjerne ekstra pizzasaus når du først er igang, så har du den beste pizzasausen i kjøleskapet eller fryseren klart til neste pizzarunde.

Denne tomatsausen er smaksrik og fyldig. Hvis tomatene ikke er søte, kan du gjerne strø over 1 spiseskje sukker før du steker dem i ovnen for å framheve sødmen i tomatene.

Antall porsjoner: 6
Tid: 1 time

INGREDIENSER
500 g tomater
1 hvitløkfedd
1 rødløk
1 dl olivenolje
en håndfull frisk eller 1 ss tørket oregano
en håndfull frisk basilikum
1/2 ts salt
1/2 ts kvernet sort pepper

1:Del tomatene i to, finhakk hvitløk og rødløk. Legg tomater, hvitløk, rødløk og oregano i en ildfast form. Ha over olivenolje.

2:Stek formen midt i ovnen ved 170 °C i ca. 45 minutter til tomatene begynner å krympe og er gylne.

3:Ha tomatblandingen i en foodprosessor sammen med basilikum og kjør til en jevn saus. Tilsett litt ekstra olivenolje hvis du synes sausen blir for tykk. Du kan også ha tomatene i en høy beholder og kjøre dem til en saus med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.