Kjøtt

Slik deler du opp kylling

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Slik deler du opp kylling

Det enkleste er selvfølgelig å kjøpe ferdige kyllingbryst eller -lår i butikken. Men ved å kjøpe en hel kylling – som for det første er billigere – får du i tillegg flere stykningsdeler og dermed flere middager. Det beste er kanskje at du til slutt sitter igjen med kyllingskroget, som kan bli til en fantastisk kraft.

Tid: 20 minutter
Utstyr: en skarp kniv

DELER
Skrog
Bryst med skinn
Bryst uten skinn
Lår
Overlår
Klubbe
Vinger

1:Velg gjerne en kylling fra en produsent som gir dyrene rent fôr, og som lar dyrene leve helt eller delvis ute. En kylling som har hatt det godt, smaker bedre.

2:Lår: Legg kyllingen på ryggen og løft det ene låret ut fra kroppen. Skjær et snitt gjennom skinnet mellom låret og brystet. Brett låret ut til du hører at det knekker og leddet viser seg. Fortsett med lange snitt til du kommer ned til leddet og kan løsne låret med kniven. Skjær videre ned til du har skåret av låret. Gjør det samme på den andre siden, slik at du har to lår.

3:Du kan steke lårene slik de er, eller du kan dele dem i to i «kneleddet». Da sitter du igjen med kyllingklubbe og overlår.

3:Du kan nå helsteke kyllingen uten lår hvis du ønsker. Å steke kyllingbrystene på skroget er både vakkert og godt.

4:Vinger: Skjær av vingene ved å bruke samme framgangsmåte som med lårene. Brett vingene ut og skjær ned til leddet. Skjær gjennom leddet og videre til du har løsnet vingene.

6:Bryst: Langs midten av kyllingen ligger nå brystbeinet. Skjær et snitt langs brystbeinet, og følg brystbeinet ned på den ene siden. Ved å skjære langs brystbeinet helt ned, vil du skjære ut kyllingbrystet. Fortsett helt til du er gjennom skinnet på den andre siden. Gjør det samme på andre siden. Du har nå to kyllingbryst med skinn. Du kan velge å beholde det på, eller du kan rive det forsiktig av med fingrene hvis du vil ha et rent kyllingbryst til gryter eller wok.