Chimichurry

Chimichurry

Denne sausen er et perfekt tilbehør hvis du ønsker en enkel og smakfull saus til fisken eller biffen. Dette er nok den sausen jeg serverer oftest over nygrillet entrecôte om sommeren.

En chimichurri kan lages på mange måter, så her kan du lage din egen variant ved
å bytte ut lime med sitron, bytte til andre urter eller tilsette mer chili.

Antall porsjoner: 6
Tid: 15 minutter

INGREDIENSER
3 hvitløkfedd
1 rød chili
2 sjalottløk
en håndfull bladpersille
en håndfull koriander
2 dl olivenolje
1 ts tørket oregano
1 ss rødvinseddik
1 ss limesaft
1⁄2 ts salt

1:Skrell hvitløk og løk. Finhakk hvitløk, chili, løk, persille og koriander.

2:Ha alle ingrediensene i en bolle og smak til med eddik, limesaft og salt. Lag chimichurrien god tid i forveien, slik at smakene får utviklet seg minst et par timer før den skal serveres.

3:Hvis du ikke vil ha en så røff saus, kan du kjøre sausen med en stavmikser til en jevn grønn saus.

What do you think?

Show comments / Leave a comment