Eplemos med vanilje
Eplemos - Pihvi - Foto: Mats Dreyer

Eplemos med vanilje

Det er eplesesong, og de norske syrlige eplene passer perfekt til å lage eplemos. Denne eplemosen har smak av vanilje og sitron, noe som gjør det perfekt til både tilslørte bondepiker - og som pålegg på brødskiva!

Antall porsjoner: 4
Tid: 30 minutter

Ingredienser:
3 syrlige epler
3 ss sukker
2 dl vann eller eplejuice
1 vaniljestang
1 ss sitronsaft

1:Skrell eplene og fjern kjernehuset. Del eplenei terninger. Hvis du skal lage en stor porsjon eplemos, kan du legge epleterningene i vann med litt sitron slik at de ikke blir brune underveis. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut vaniljefrøene.

2:Ha epleterningene i en kjele sammen med sukker, vann, vaniljestang og vaniljefrø.

3:La eplene koke i ca. 25 minutter til eplene er myke, faller litt fra hverandre og mosen begynner å tykne. Rør av og til. Smak til med sitronsaft. Fjern vaniljestangen. Kjør eplemosen glatt med en stavmikser. Kjør den helt glatt, eller behold noen klumper hvis du ønsker. Avkjøl mosen.

What do you think?

Show comments / Leave a comment