Frokost / Dessert

Eplemos med vanilje

. 1 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Eplemos med vanilje

Det er eplesesong, og de norske syrlige eplene passer perfekt til å lage eplemos. Denne eplemosen har smak av vanilje og sitron, noe som gjør det perfekt til både tilslørte bondepiker - og som pålegg på brødskiva!

Antall porsjoner: 4
Tid: 30 minutter

Ingredienser:
3 syrlige epler
3 ss sukker
2 dl vann eller eplejuice
1 vaniljestang
1 ss sitronsaft

1:Skrell eplene og fjern kjernehuset. Del eplenei terninger. Hvis du skal lage en stor porsjon eplemos, kan du legge epleterningene i vann med litt sitron slik at de ikke blir brune underveis. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut vaniljefrøene.

2:Ha epleterningene i en kjele sammen med sukker, vann, vaniljestang og vaniljefrø.

3:La eplene koke i ca. 25 minutter til eplene er myke, faller litt fra hverandre og mosen begynner å tykne. Rør av og til. Smak til med sitronsaft. Fjern vaniljestangen. Kjør eplemosen glatt med en stavmikser. Kjør den helt glatt, eller behold noen klumper hvis du ønsker. Avkjøl mosen.