Tilbehør / Vegetar

Fløtegratinerte poteter

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Fløtegratinerte poteter

Lite er så godt, mektig og syndig som en saftig biff med fløtegratinerte poteter. Denne oppskriften kan du gjerne lage dagen før potetene skal nytes. Da trenger du bare å gratinere dem i ovnen med ost like før servering

Hvis du erstatter halvparten av potetene med sellerirot, gulrot og persillerot, får du en nydelig grateng med rotgrønnsaker.

Antall porsjoner: 4
Tid: 70 minutter

INGREDIENSER
800 g kokefaste poteter (f.eks. Asterix, Folva, Laila, Beate, Ostara eller Rutt)
4 dl fløte
2 hvitløkfedd
1 løk
2 ss finhakket timian
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts kvernet sort pepper
150 g revet ost

1:Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver med en mandolin eller en skarp kniv.

2:Finhakk hvitløk og løk. Ha fløte, hvitløk og løk i en stor kjele. Kok opp og la trekke i 10 minutter. Ha potetskivene, timian, salt og pepper i kjelen og kok opp.

3:Ha potetene over i en ildfast form og strø over osten. Stek potetene midt i ovnen ved 160 °C i ca. 45 minutter til de er møre. Sjekk ved å stikke en kniv i potetene. Når du ikke kjenner noen mot- stand og poteten slipper kniven lett, er potetene ferdige. Hvis ikke osten er gyllen, kan du skru varmen opp til 200 °C de siste minuttene.