Grillet kveite med tomatsalat

Grillet kveite med tomatsalat

Klar for å grille litt sunnere?
Ofte blir man litt for stappmett av grillede store kjøttstykker og burgere overlesset med ost og dressing. Av og til kan det være deilig med grilllet fisk og et glass hvitvin.

Når du skal grille fisk er det noen ting du må huske på!
Det viktigste er at du velger fisk som tåler grillen. Jeg elsker å helgrille fisk, men hvis du vil grille filèt, så velg en fisk som er "fast i fisken", og som tåler varmen fra grillen. Kveite er min favoritt på grillen, for den tåler å bli grillet uten at den faller fra hverandre.
Det andre du må huske på er å pensle fisken med smaksnøytral olje, og vær tålmodig. La fisken ligge på direkte varme til den har fått grillskorpe og slipper taket enkelt når du snur den forsiktig med en stekespade.

Antall porsjoner: 2
Tid: 45 minutter

Ingredienser:
400 g kveitefilet uten bein,med skinn
Salt og pepper
2 ss rapsolje
400 g tomater (bruk gjerne tomater i forskjellige former og farger hvis du får tak i)
2 ss grovhakkede nøtter (feks hasselnøtter og pistasjnøtter)
4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
1 avokado

Fremgangsmåte:
Start med tomatsalaten. Kutt tomatene og avokadokjøttet i grove biter. Ha det i en bolle sammen med olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Skjær kveitefileten i porsjonsstykker og pensle dem på begge sider med rapsolje og krydre dem med salt og pepper.
Legg fisken på direkte varme med skinnsiden opp. La kveiten ligge til den har fått grillstriper og slipper grillristen uten å henge igjen. Snu kvitefileten med en stekespade og flytt den over på indirekte varme med skinnsiden ned. La kveitefileten ligge til den har en kjernetemperatur på 47 grader i kjernetemperatur. Ta fisken av grillen og la den hvile i minst 5 minutter før servering.

Anrett tomatsalaten på to tallerkner. Ta skinnet av kvitefiletene og legg dem på toppen av tomatsalaten. Topp gjerne med friske urter eller spirer før servering.
Nyt retten slik den er, eller server med bakte poteter hvis du ønsker en mer mettende rett. Potetene lager du enkelt ved å pakke dem i aluminiumsfolie sammen med olivenolje, salt, pepper og finhakkede urter. Legg aluminiumspakken på indirekte varme i ca 45 minutter til potetene er møre. Dette bør du eventuelt gjøre før du begynner med tomatsalaten og fisken.

What do you think?

Show comments / Leave a comment