Verdens beste brownies

Verdens beste brownies

Brownies er manges favoritt, og dette er en saftig og seig variant med to typer sjokolade og pistasjnøtter. Husk: Jo bedre sjokolade du bruker, desto bedre blir kaken. Mine favoritter i denne kaken er Manjari og Jivara fra Valrhona.

Denne kaken blir aller best når den tas ut av ovnen mens den fortsatt er litt for myk. Etter litt tid i kjøleskapet er den perfekt. Lag kaken gjerne dagen før den skal serveres, så kan du la den temperere seg litt på benken før den serveres.

Antall porsjoner: 8
Størrelse form: 20 x 30 cm
Tid: 1 time (+ tid i kjøleskapet)

INGREDIENSER
150 g smør
200 g mørk sjokolade
(f.eks. Manjari fra Valrhona)
3 egg
150 g sukker
100 g brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
150 g hvetemel
4 ss bakekakao
1⁄2 ts bakepulver
1⁄2 ts espressopulver (kan sløyfes)
100 g melkesjokolade (f.eks. Jivara fra Valrhona)
100 g hakkede pistasjnøtter

1:Smelt smøret i en kjele. Dra kjelen av plata og tilsett den mørke sjokoladen. La blandingen stå i 5 minutter. Rør til en jevn sjokoladeblanding.

2:Pisk egg, sukker (både hvitt og brunt) og vaniljeekstrakt i 1 minutt til
du har pisket ut alle klumpene i det brune sukkeret. Det skal ikke bli eggedosis. Tilsett den smeltede sjokoladeblandingen. Pisk til du har en jevn røre.

3:Ha hvetemel, kakao, bakepulver og espressopulver i en sil og sikt melblandingen over i bollen med sjokoladerøre.

4:Bland med en slikkepott til du har en glatt sjokoladerøre.

5:Dekk en bakeform som er ca. 20 x 30 cm med bake- papir. Hell sjokoladerøren over i bakeformen. Grovhakk melkesjokoladen og pistasjnøttene. Ha nøttene og sjokoladen over sjokoladerøren og press det nedi med en skje. Stek brownien midt i ovnen ved 175 °C i 30 minutter.

6:Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles på benken før du skjærer den opp
i ruter. Den blir enda bedre hvis du setter den 1 time i kjøleskapet før den skjæres opp. Da får brownien satt seg, og du får akkurat den seige og gode konsistensen du
vil ha.

Brownies med pistasjnøtter

What do you think?

Show comments / Leave a comment