Suppe

Grønn ertesuppe med chevre

. 1 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Grønn ertesuppe med chevre

Denne suppa er perfekt som forrett, lunsj, eller som middag hvis du ikke helt vet hva du har lyst på. Chevren gjør dette til en annerledes suppe med masse smak og næring.

Antall porsjoner: 4
Tid: 30 minutter

Ingredienser:
2 fedd hvitløk, finhakket
1 løk, finhakket
1 ss smør
100 g grønnkål, finhakket
100 g babyspinat
400 g frosne grønne erter
½ ts finhakket rosmarin
7 dl kyllingkraft
3 dl kremfløte
100 g chèvre
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Fres hvitløk og løk i smør en stor kjele i 2 minutter.
Ha grønnkål, spinat, erter og rosmarin og la frese i ytterligere 3 minutter under omrøring.
Ha i kyllingkraft og fløte. La koke i 10 minutter.
Ha chèvren i kjelen og kjør suppa jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Tips: Topp gjerne suppen med krutonger, erter stekt i smør og spirer før servering.