Bakst / Tilbehør

Salvielavosh

. 1 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Salvielavosh

Dette er perfekte sprø "kjeks" som kan serveres med dipp som forrett eller som snacks med god spekemat. Hvis du er glad i grissini, så kan du her få en ny favoritt.

Ingredienser:
1 ts tørrgjær
1,5 dl lunkent vann
1 ts sukker
350 g hvetemel (tipo 00)
2 ts Maldon salt
1 dl olivenolje
1 eggehvite
1 potte frisk salvie

Fremgangsmåte:
Bland sammen gjær, vann og sukker i en bolle. La stå i 10 minutter til blandingen begynner å skumme.
Ha i hvetemel, 1 ts salt og ½ dl olivenolje og elt deigen i en kjøkkenmaskin i ca. 8 minutter.
Dekk til deigen og la den heve i 20 minutter.
Forvarm ovnen til 180°C.
Del deigen i 8 like deler. Kjevle hver del til avlange tynne «lefser».
Legg «lefsene» på bakepapir på bakebrett. Pensle med eggehvite og legg på salvieblader.
Pensle med olivenolje og dryss over salt.
Stek lavoshene i ca. 10-12 minutter til de er gylne og sprø.
Avkjøl lavoshene på rist.