Kyllinggryte green curry

Kyllinggryte green curry

Hvis du er på jakt etter en rett som kombinerer rikdommen fra kokosmelk med den friske varmen fra grønne chili, trenger du ikke lete lenger enn til den thailandske klassikeren Green Curry Kyllinggryte. Denne retten er en eksplosjon av smaker og aromaer som transporterer deg rett til hjertet av Thailand.

En Reise til Thailand

Green Curry, eller "Gaeng Keow Wan" som det heter på thai, er en av de mest ikoniske rettene i det thailandske kjøkkenet. Opprinnelsen til denne retten kan spores tilbake til sentrale Thailand, hvor den har blitt perfeksjonert gjennom generasjoner. Hva som skiller Green Curry fra andre karrier er dens unike kombinasjon av ingredienser – alt fra den karakteristiske grønne currypastaen til den kremete kokosmelken og den livlige smaken av sitrongress, galangal og kaffir limeblader.

En Perfekt Balanse

Den grønne currypastaen, som er hjertet i denne retten, er laget av en blanding av ferske grønne chili, korianderrøtter, hvitløk, ingefær, sitrongress, og andre aromatiske ingredienser. Når denne pastaen blandes med kokosmelk, skapes en fløyelsmyk saus som er både rik og aromatisk. Kyllingbiter kokes deretter i denne sausen sammen med grønnsaker som aubergine, bambusskudd og søte basilikumblader, som alle bidrar til en perfekt balanse av smaker og teksturer. Jeg har i denne oppskriften brukt aubergine og sukkererter, men her kan du leke deg med andre grønnsaker.

En Kulinarisk Opplevelse

Å lage Green Curry Kyllinggryte hjemme gir deg muligheten til å eksperimentere med ekte thailandske smaker. Det er en rett som er både rask og enkel å lage, men som gir en utrolig dypde av smak som vil imponere alle som prøver den. Du kan justere varmen ved å tilpasse mengden curry paste.

Green Curry Kyllinggryte serveres tradisjonelt med dampet jasminris, som absorberer den rike sausen perfekt. Det kan også serveres med risnudler for en spennende vri. For en fullstendig thailandsk matopplevelse, kan du også servere retten med sider som thailandsk papayasalat (Som Tam) eller friske vårruller.

Oppskrift green curry kyllinggryte

Antall porsjoner: 4
Tid: 45 minutter

Ingredienser:
600 g kyllingbryst
1 aubergine
150 g sukkererter
2 hvitløkfedd
2 cm frisk ingefær
4 ss smaksnøytral olje (f.eks. kokos- eller solsikkeolje)
2 ss grønn curry-paste
2 1⁄2 dl kyllingkraft
4 dl kokosmelk
2 ss fiskesaus
2 ss sukker
6 kaffir limeblader
en håndfull frisk basilikum eller koriander
1 lime, saften av
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts kvernet sort pepper

Fremgangsmåte:

1.Kutt kyllingbrystene i strimler. Skjær auberginen i terninger, grovhakk sukkerertene, finhakk hvitløken og riv ingefæren på et rivjern. Strø litt salt på auberginen og la ligge i 10 minutter.

2.Skyll auberginen i kaldt vann og tørk terningene godt. Varm oljen i en dyp steke- panne på medium varme. Stek auberginen i 3 minut- ter til den er gyllen. Ha i grønn curry-paste, ingefær og hvitløk. Stek under omrøring i 3 minutter.

3.Ha kyllingkraft og kokosmelk i stekepanna og la koke i 2 minutter under omrøring til curry-pasten er løst opp.

4.Tilsett kylling og knuste limeblader. La koke i 10 minutter til kyllingen
er gjennomkokt. Hvis du vil ha gryta litt tykkere, kan du nå tilsette 1 ss maizenna rørt ut i 2 ss kaldt vann.

5.Finhakk urtene. Vend dem inn i gryta sammen med sukkerertene.

oppskrift kyllinggryte green curry, hverdagsmiddag, enkel rett, rask

6.Smak til med fiskesaus, sukker, limesaft, salt og pepper. Server gjerne kyllinggryta med nykokt ris.

What do you think?

Show comments / Leave a comment