Kjøtt

Lever i fløtesaus

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Lever i fløtesaus

Jeg er vokst opp med lever i fløtesaus på middagsbordet når mamma skulle servere noe godt og sunt. Jubelen sto ikke akkurat i taket når denne kom på bordet, men etter at jeg har blitt voksen har jeg lært med å sette pris på den. Kanskje kan det ha med at leveren man fikk tak i på 80-tallet ikke var av den beste kvaliteten... Retten blir ihvertfall MYE bedre når jeg får tak i fersk lever av god kvalitet!

Oppskrift lever i fløtesaus

Oppskriften er enkel. Den består i hovedsak av stekt lever, fløte, sopp og løk. Du kan koke inn fløten så den tykner, eller du kan jevne sausen med litt maizenna rørt ut i kaldt vann. Begge deler en innafor, men aller best blir den hvis du tar deg tid til å koke inn fløten.

Server gjerne lever i fløtesaus med kokte poteter og tyttebær eller sylteagurk. Det er godt med noe syrlig til den feite sausen. Stek gjerne litt ekstra sopp og løk som du topper retten med før servering.

Antall porsjoner: 4
Tid: 20 minutter

Ingredienser:
800 g fersk lever (jeg bruker storfelever, men du kan også bruke lever fra andre dyr, også kylling)
2 ss smør
2 løk, i ringer
250 g sopp(feks sjampinjong), delt i to eller fire
4 hele einerbær, knust
2 ss sennep (Dijon eller grov sennep)
6 dl kremfløte
Salt og pepper

Fremgangsmåte:
Rens leveren og fjern evnt sener. Skjær leveren i store biter. Krydre leveren med salt og pepper.
Stek leveren i smør i en stor stekepanne. Ta leveren ut av stekepanna og legg den over på en tallerken.
Stek løk og sopp i stekepanna til de er gylne. Ha leveren tilbake i panna sammen med einerbær, sennep og fløte. La koke i noen minutter til fløten tykner. Du kan også jevne den med litt maizenna.
Smak til med salt og pepper og server retten umiddelbart.