Trykkoker

Oppskrifter trykkoker

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Oppskrifter trykkoker

Har du skaffet deg en trykkoker, eller kanskje har du arvet en etter bestemor? Da trenger du kanskje oppskrifter som veiledning eller inspirasjon.

Biffgryte oppskrift mat laget i trykkoker

Den eneste "utfordringen" med trykkokeren er at du ikke kan åpne lokket og sjekke om grønnsakene eller kjøttet er akkurat passe kokt underveis. Derfor kan det være lurt med en grunnoppskrift med riktige koketider. Denne oppskriften kan du bruke videre for å lage din egen variant.

Ettersom jeg i disse dager jobber med en trykkokerbok som kommer til høsten, har jeg dykket dypt ned i trykkokeren, og testet ut mye, slik at du slipper.
Det meste som skal kokes blir bedre i trykkokeren - samtidig som det går MYE raskere. Seigt oksekjøtt som tar mange timer i en vanlig kjele blir mørt som smør på 1 time i trykkokeren. Rettene tar opp mot 70% kortere til i trykkokeren enn i en vanlig kjele.

ertesuppe i trykkoker, oppskrift

Hva med å lage en biffgryte med rotgrønnsaker, rødvin og poteter? Eller kanskje en ertesuppe en helt vanlig tirsdag etter jobb?

Har du prøvd fisk i trykkokeren. DENNE urtebakte torskefileten med tomater og kokosmelk er en perfekt hverdagsrett som kun trenger 5 minutter i trykkokeren...

Visset du at du kan koke kikerter i trykkokeren uten å bløtlegge dem først? Perfekt når du skal lage salater, eller kanskje den perfekte hummusen! Kikerter du koker selv blir mye bedre enn de du kjøper ferdig på boka. i tillegg er det billigere å koke kikerter selv.

Klar for fredagstaco? Da kan du selvfølgelig lage pulled beef i trykkokeren.

Alle disse oppskriftene, og flere andre trykkoker-oppskrifter finner du HER.

Hvis du er bitt av trykkoker-basillen, så følg med. I september kommer min 5. kokebok ,"Under Trykk", i butikkene. En trykkoker-kokebok som tar for seg alt du trenger å vite for å lykkes. En kokebok for deg som har lyst på god mat på kort tid. Og et perfekt utgangspunkt for deg som vil bruke den boka som inspirasjon for å utvikle egne retter laget i trykkokeren.