Har du brune bananer liggende? Da kan luftige bananpannekaker være løsningen... Hvis du ikke er helt klar for pannekaker, så kan du teste oppskriften på et saftig bananbrød HER
![](https://www.pihvi.no/content/images/2023/07/Bananpannekaker-1.jpg)
Antall porsjoner: 4
Tid: 15 minutter
INGREDIENSER
2 modne bananer (gjerne litt brune)
2 egg
2 1⁄2 dl melk 1⁄2 dl rapsolje
2 ss honning
2 1⁄2 dl hvetemel (180 g)
2 ts bakepulver
1⁄2 ts malt kanel
1⁄2 ts salt
2 ss smør
![](https://www.pihvi.no/content/images/2023/07/Bananpannekaker-2.jpg)
1:Mos bananene med en gaffel i en bolle. Det gjør ikke noe om det er igjen noen små bananklumper.
![](https://www.pihvi.no/content/images/2023/07/Bananpannekaker-3.jpg)
2:Ha egg, melk, rapsolje og honning i bollen. Rør til det akkurat er blandet.
![](https://www.pihvi.no/content/images/2023/07/Bananpannekaker-4.jpg)
3:Ha mel, bakepulver, kanel og salt i en sil og sikt det over i bollen. Bland lett sammen. La røra hvile i 5 minutter.
![](https://www.pihvi.no/content/images/2023/07/Bananpannekaker-5.jpg)
4:Smelt litt av smøret i en nonstick stekepanne på medium varme. Ha røra i stekepanna med en skje, slik at du får flere små pannekaker. Pass på at det er litt avstand mellom panne- kakene, slik at de ikke hever inn i hverandre. La pannekakene ligge til det begynner å boble på toppen. Snu pannekakene med en steke- spade og stek dem videre i 1 minutt. Server pannekakene mens de fortsatt er varme.
![](https://www.pihvi.no/content/images/2023/07/Bananpannekaker-7-1.jpg)
Server de nystekte bananpannekakene toppet med lønnesirup, honning, syltetøy, friske bær og/eller hakkede nøtter.
What do you think?
Show comments / Leave a comment