Middag / Vegetar

Pasta Arrabiata

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Pasta Arrabiata

Dette er en litt hissig pastarett som passer perfekt en sen høstkveld når det blåser ute og du har lyst på noe som varmer, eller når det er som varmest og du ikke har lyst på så mye mat.

I denne oppskriften bruker jeg en pasta som heter Garganelli, men du står selvfølgelig fritt til å velge den pastaen du selv ønsker.

Antall porsjoner: 4
Tid: 20 minutter

INGREDIENSER
2 hvitløkfedd
1 løk
1 rød chili
4 ss olivenolje
1 ts chiliflak
en håndfull friske basilikumblader
2 bokser hakkede hermetiske tomater
1 ss sukker
1 økologisk sitron, revet skall og saften av
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts kvernet sort pepper
400 g pasta
100 g parmesan

1:Skrell og finhakk hvitløk og løk. Fjern frøene på chilien og finhakk den. Stek hvitløk, løk og chili i olivenolje i en kjele under omrøring på medium varme i 5 minutter.

2:Grovhakk basilikumbladene. Ha chiliflak, basilikum, tomater og sukker i kjelen og la koke i 10 minutter. Vend inn sitronskall og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

3:Kok pastaen og vend den inn i tomatsausen. Riv over parmesan før servering.