Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte

Det nærmer seg halloween, og det er på tide å varme opp med en rykende varm Pumpkin spice latte!

Gresskarpuré, melk, kaffe og varme krydder gjør dette til høstens beste drikk. Lag den selv, så kan du selv styre hvor søt du vil ha den.

Gresskarpuréen kan du kjøpe ferdig eller du kan lage den enkelt selv. Kjøp hokaidogresskar, hvis du får tak i, det er det beste når du skal lage mat av det. Del gresskaret i to, og ta ut innmaten. Skrell gresskaret og skjær gresskarkjøttet i terninger. Dekk gresskarbitene i vann og la koke til bitene er helt møre. Hell av vannet og kjør gresskarkjøttet til en jevn puré med en stavmikser eller i en blender.

Denne oppskriften er til 2 store kopper eller glass!

Ingredienser:
3 dl melk
4 ss gresskarpuré
1 ss brunt sukker
1 ts malt kanel
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts malt gurkemeie
2 doble espresso

Fremgangsmåte:
Ha melk, 2 ss gresskarpuré, sukker og krydder i en kjele. Varm opp til rett under kokepunktet mens du pisker godt.
Lag to doble espresso.
Ha en dobbel espresso og 1 ss gresskarpuré i hvert sitt glass.
Hell i melkeblandingen.
Tips: For en ekstra godt pumpkin spice latte kan du toppe med med litt pisket krem og Evnt et dryss med kanel eller revet sjokolade.

What do you think?

Show comments / Leave a comment