Syltet comquat - det perfekte ostetilbehøret

Syltet comquat - det perfekte ostetilbehøret

Comquat, eller miniappelsin om du vil, kommer opprinnelig fra kina, og er en liten sitrusfrukt som kan spises med skallet på. Det meste av søtsmaken sitter i skallet. Jeg er ingen stor fan å spise rå comquat, men jeg er en stor fan av å sylte dem og bruke dem som tilbehør til kraftige oster...

Du kan også bruke vanlige appelsiner som du skjærer i biter før de sylter i denne oppskriften, men det blir enda vakrere - og bedre med comquat.

Så hold øynene åpne og se etter comquat i din lokale butikk neste gang du er ute og handler. Det er kanskje ikke så vanlig å se comquat i norske butikker, men prøv din nærmeste Meny-butikk, eller hvis du har en lokal grønnsaksbutikk på hjørnet der du bor. De fleste butikker kan også bestille varer som du ønsker, så spør frukt- og grøntansvarlige i din lokale butikk!

Oppskriften er veldig enkel. Dekk comquaten med vann og tilsett 60 g sukker pr dl vann. La dem koke til comquaten er ferdig. Vipps, så har du verdens beste ostetilbehør.

Ingredienser:
300 g comquat
4 dl vann
240 g sukker
1 stjerneanis
1 vaniljestang
1 kanelstang

Fremgangsmåte:
Del comquatene i to og ta ut steinene og fjern stilkfestene.
Ha comquaten i en kjele og dekk dem med vann. Tilsett 60 g sukker pr dl vann. Del vaniljestangen i to og legg dem i kjelen sammen med stjerneanis og kanelstang.
La comquaten koke i ca 30 minutter til comquaten er helt mør, og sukkerlaken begynner å tykne litt. Husk at laken tykner enda mer når den blir kald.
Ha comquaten på et glass og sett i kjøleskapet til de skal serveres.

What do you think?

Show comments / Leave a comment