Restaurant

Restaurant Come i Barcelona

. 4 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Restaurant Come i Barcelona

Er du i Barcelona, og på jakt etter en fine dining restaurant med Michelin stjerne? Er du samtidig litt lei av mangfoldige retter på rekke og rad som smaker lite - servert med hvite hansker av servitører uten ansiktsuttrykk? Vil du heller ha en meny bestående av smakfulle retter som nytes i røffe og kule lokaler? Vil du ha taco servert Michelin-style? Da kan restaurant Come by Paco Méndez være stedet du er på jakt etter! Hvis du i tillegg er lei deg for at du aldri fikk besøkt restaurant El Bulli og har lyst til å oppleve elementer av molykulær gastronomi, så kommer du til å elske Come.

Restaurant Come er en mexikansk restaurant, men mer moderne og bedre enn de fleste andre du sannsynligvis har vært på. Og maten er 200.000 ganger bedre enn fredagstacoen hjemme foran tv-en.

Kokken Paco Méndez er født i Mexico, men er vokst opp i Spania der han gjennom flere år har jobbet med Albert Adrià, den verdenskjente kokken som drev restaurant El Bulli. Så med sine Mexikanske røtter og inspirasjon fra Adriàs molykulære kjøkken har Paco Méndez skapt sin drømmerestaurant.

Vi valgte Spania som vår feriedestinasjon i år, og har vært her i tre uker. Vi startet og avsluttet i Barcelona. Siste dagen før hjemreise var Mats uheldig og nøys på seg lumbago med blødning i ryggen. Han ble liggende rett ut på hotellrommet uten mulighet til å bevege seg. Han ble hentet av ambulanse og ligger nå på et spansk sykehus med kraftige smertestillende. Jeg fikk heldigvis sove på sykehuset med han, og vi fikk en liten leilig med to soverom. Jeg fungerer som sykepleier og i går gikk han sine første skritt på flere dager. Så med sterke smertestillende, tålmodighet og tid vil han forhåpentligvis bli helt frisk. Nå må han bare bli så frisk at han kommer seg hjem så han kan komme seg til norske spesialister som kan se på han.

I går måtte jeg ha meg litt luft og komme meg ut av sykehuset noen timer, så da bestilte jeg meg bord på Come for å spise lunsj alene. Dette er en uvant setting ettersom vi alltid pleier å være to, men også en måte å oppleve restauranten og maten på en ny og annerledes måte på.

Stemningen på Come er formell med laidback. Sorte bord omkranser det åpne kjøkkenet, og man sitter som tilskuere rundt scenen der den mexikanske dansen er restaurantens midtpunkt. På Como er valget enkelt til lunsj, så du har kun en satt meny som alle får servert. Du får derimot velge din hovedrett blant alternativer som Iberico svin, hummer og et vegetar-alternativ. På kvelden er det to alternative menyer, en full meny og en litt mindre.

Lunsjen starter med et bord fylt med små appetittvekkere og forretter. De er vakre og elegante små kunstverk. Forskjellen fra mange stjernerestauranter er at her smaker appetittvekkerne masse. Her er det sinnsykt luftig rødbetmarengs med kokoskrem og kaviar, Wagyu tartar på tostada, ceviche, nybakt brioche med tre forskjellige stykningsdeler av svin og tequila fryst ned i flytende nitrogen ved bordet.

Så kommer dagens hovedrett - Iberico svin "Al Pastor". Et lite tacobord med godsaker som jeg fyller i egne små tacolefser. Langtidsbakt svinenakke, ananas bakt i sin egen juice, jalapeno- og korianderrømme, syltet løk og chilisaus. Dette er så godt at jeg kunne spist det hver fredag resten av livet. Dette er nok den beste tacoen jeg noen gang har spist, og er verdt hele lunsjen alene.

Så var det tid for dessert, og først kommer en luftig issandwich vakkert og nakent anretten på en hvit tallerken. Så en fantastisk Koji rispudding med ferskensorbet. Og til slutt en annerledes og fantastisk dessert med røkt mais-is, karamellsaus laget på kondensert geitemelk og sjokoladetrøfler.

Når regningen, kaffen og petit foursen kommer helt til slutt sitter jeg igjen mett og veldig fornøyd. Dette har vært en av de beste lunsjene (og måltidene) jeg har hatt på leenge. Litt trist at jeg ikke kunne dele den med Mats, men jeg har sagt at vi skal tilbake dit før vi drar hjem hvis de har ledig bord før vi drar hjem til Norge. Hvis ikke, så kommer vi tilbake. Da skal vi booke bord på kvelden og kjøre på med full vinnmeny.

Hvis du skal til Barcelona, så vet du hvor du skal booke bord! Vi har på denne turen spist på både 3-stjerners restauranten Cocina Hermanos Torres og Enigma her i Barcelona, men Come var bedre. De andre var også bra, men restaurant Come synes jeg var hakket morsommere og mer smakfull.

For 1 person kostet lunsjen 200 Euro. Dette inkluderte full meny, 2 glass vin og kaffe. Prisen vil naturlig nok bli høyere hvis du går for full vinmeny på kveldstid.

Var denne besøket verdt turen og prisen? Absuluttt!