Verdens beste fløtegratinerte poteter

Verdens beste fløtegratinerte poteter

Lite er så godt, mektig og syndig som en saftig biff med fløtegratinerte poteter. Fremgangsmåten og oppskriften er enkel, men her får du noen tips som gjør potetene perfekte. Og ikke minst sparer du litt tid.

Disse potetene kan du fint lage dagen før du skal servere dem. Lag dem helt ferdig, avkjøl dem og sett dem i kjøleskapet. Når du skal servere potetene har du revet ost på toppen og lar dem stå i ovnen til osten er gyllen og potetene er gjennomvarme.

Hvis du erstatter halvparten av potetene med sellerirot, gulrot og persillerot, får du en nydelig grateng med rotgrønnsaker.

Hvis du ønsker å lage din egen variant, så kan du tilsette finhakket chili eller bytte ut timian med andre urter som persille, rosmarin, salvie eller basilikum. Du kan også vende inn 4 ss revet gruyere i potetene før de has i formen hvis du ønsker enda bedre poteter!

Antall porsjoner: 4
Tid: 70 minutter

1:Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver med en mandolin eller en skarp kniv. Finhakk hvitløk og løk.

2:Ha fløte, hvitløk og løk i en stor kjele. Kok opp og la trekke i 10 minutter. Ha potetskivene, timian, salt og pepper i kjelen og kok opp.

3:Ha potetene over i en ildfast form og strø over osten. Stek potetene
midt i ovnen ved 160 °C i ca. 45 minutter til de er møre. Sjekk ved å stikke en kniv i potetene. Når du ikke kjenner noen motstand og poteten slipper kniven lett, er potetene ferdige. Hvis ikke osten er gyllen, kan du skru varmen opp til 200 °C de siste minuttene.

La potetene hvile i noen minutter før de serveres.

What do you think?

Show comments / Leave a comment