Sulten?

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Sulten?

Er du sulten i løpet av dagen? Trenger du inspirasjon? Vil du lære hvordan du lykkes på kjøkkenet? Da er dette kokeboka for deg!

Jeg og fotograf Mats Dreyer har laget vår, til nå, mest omfattende kokebok. Etter 1,5 år med jobb på kveldstid og i helger endte vi opp med en kokebok som inneholder 230 oppskrifter og 1000 bilder. Vi visste at det kom til å bli mye jobb, men vi hadde nok muligens ikke satt igang hvis vi visste hvor mange timer vi kom til å bruke.

Men når boka endelig var ferdig var vi veldig fornøyde med at vi hadde lagt ned så mye tid. For boka ble en liten murstein av en bok, med grunnoppskrifter for deg som vil lære og bli inspirert.

"Sulten" er delt inn i kapitler som frokost, supper, pasta, pizza, fisk, skalldyr, kjøtt, sauser, kraft, grønnsaker, tilbehør, dessert, kaker og bakst. Her får du oppskrifter på alt fra fiskekaker, omelett og kjøttkaker til Beef Wellington, karamellpudding og gulrotkake. Du får også en oversikt over kjøkkenutstyr og basisråvarer du bør ha på kjøkkenet og en beskrivelse av de mest brukte urtene, og tips til hva de kan brukes til.

Det jeg er mest fornøyd med er at alle oppskriftene i "Sulten" har beskrivende steg for steg- bilder som gjør din vei til suksess kortere. Her ser du hvordan grønnsakene skal kuttes, hvordan sausen skal se ut underveis og hvor mye kjøttet skal brunes. Du får også "kokkens tips" for å heve retten enda noen hakk.

Dette er etter min mening en kokebok alle hjem og kjøkken bør ha. Enten du er nybegynner og trenger å lære eller du er erfaren og trenger et oppslagsverk. Dette er den perfekte gaven til den som har alt, enten det er julegave til svigerfar, konfirmasjonsgave, bryllupsgave eller gave til studenten som skal flytte hjemmefra for første gang.

Bestill "Sulten" HER! Da får du rabatt, og fri frakt. Du kan også trykke klikk og hent, så kan du plukke den opp i din lokale bokhandel - med rabatt.

"Sulten" ble nominert til Årets kokebok, og har blitt oversatt til både dansk og fransk! Så kanskje en julegave til dine utenlandske venner?