Bacalao er en klassisk rett fra Portugal som finnes i mange ulike versjoner verden over. Her kan du i tillegg tilsette paprika, fiskekraft, tomatpuré eller andre smaker og råvarer for å lage en egen variant.
Antall porsjoner: 4
Tid: 1 time (+ bløtleggingstid)
INGREDIENSER
600 g klippfisk (bruk gjerne klippfiskloin)
4 løk
800 g kokefaste poteter (f.eks. Asterix, Folva, Laila, Beate, Ostara eller Rutt)
1 rød chili
3 hvitløkfedd
2 bokser hermetiske tomater
2 laurbærblad
2 dl sorte oliven (uten stein)
2 dl olivenolje
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts kvernet sort pepper
en håndfull bladpersille
![](https://www.pihvi.no/content/images/2023/07/Bacalao-1.jpg)
1:Legg klippfisken i bløt natten over i rikelig med kaldt vann. Bytt vann et par ganger underveis.
![](https://www.pihvi.no/content/images/2023/07/Bacalao-2.jpg)
2:Skjær klippfisken i grove terninger eller fingertykke skiver. Skrell potetene og skjær dem i skiver. Finhakk chili og hvitløk. Skrap ut frøene på chilien før du kutter den hvis du ønsker en litt mildere bacalao. Skjær løken i skiver.
![](https://www.pihvi.no/content/images/2023/07/Bacalao-3.jpg)
3:Legg klippfisk, poteter, løk, chili, hvitløk, tomater, laurbærblad, oliven, olivenolje, salt og pepper lagvis i en stor kjele.
Start og avslutt med tomater. Sett på lokk og la bacalaoen småkoke i
1 time. Ta av lokket når det gjenstår 15 minutter av koketiden. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.
![](https://www.pihvi.no/content/images/2023/07/Bacalao-4.jpg)
Finhakk persillen og strø den over før servering. Server gjerne nystekt brød ved siden av bacalaoen.
What do you think?
Show comments / Leave a comment