Middag / Tilbehør

Slik lager du bakt potet

. 1 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Slik lager du bakt potet

Bakt potet er en «guilty pleasure» for mange. Noen pakker potetene inn i folie, men her kommer en oppskrift som gir sprø, gylne poteter som er saftige og myke inni.

Antall porsjoner: 2
Tid: 60 minutter

INGREDIENSER
2 bakepoteter
1 ss olivenolje
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts kvernet sort pepper

1:Legg bakepotetene på et brett med bakepapir. Pensle potetene med olivenolje rundt hele, og krydre med salt og pepper.

2:Stek potetene ved 180 °C i 45–60 minutter til de er helt møre. Stikk en kniv ned i potetene. Hvis kniven ikke møter motstand og poteten slipper kniven lett, så er potetene ferdige.

3:Skjær et snitt på langs av potetene med en kniv. Klem på potetene fra hver ende slik at den åpner seg. Bruk en gaffel, skrap og løft opp litt av innholdet, slik at det blir luftig.
Fyll potetene med ønsket fyll og server.

Fyll potetene med kryddersmør, taco- kjøttdeig og revet ost, rømme og bacon eller hummus og avokado – eller la deg inspirere av oppskriften HER.