Kjøtt / Middag

Biff tartar

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Biff tartar

Når du bestiller en klassisk biff tartar på restaurant, serveres ofte kjøttet alene, med kapers, løk og eggeplomme ved siden av. I denne oppskriften har jeg blandet inn alle ingrediensene i kjøttet, noe jeg synes både ser bedre ut og smaker bedre.

Denne tartaren har jeg laget ved å brune kjøttet raskt før jeg finhakker det. Du kan også fryse ned kjøttet før du lager tartar. Både frysing og bruning dreper eventuelle bakterier på kjøttet. Men bruning gir i tillegg litt ekstra smak.

Antall porsjoner: 4
Tid: 30 minutter  

INGREDIENSER

600 g biffkjøtt av okse uten sener og fett (f.eks. indrefilet)
1 ss rapsolje
2 ss kapers
2 sjalottløk eller 1 rødløk
1 bunt gressløk
1 bunt persille
4 eggeplommer
1 ss dijonsennep
1 ss worcestershiresaus
1⁄2 ts tabasco
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts kvernet sort pepper

1:Brun kjøttet raskt i olje. Avkjøl kjøttet. Husk at her er kvaliteten på kjøttet viktig, hvis du får tak i «dry aged» indrefilet av god kvalitet, gå for det. Finhakk oksekjøttet med en skarp kniv.

2:Finhakk kapers, løk, gressløk og persille.

3:Ha kjøttet i en bolle og vend inn resten av ingrediensene. Smak og kjenn om du vil ha mer salt eller pepper. Legg tartaren på tallerkener, gjerne ved hjelp av en ring som gjør anretningen enda litt finere.

Topp gjerne tartaren med potetgull, friske urter eller spirer før servering.