Suppe / Vegetar

Blomkålsuppe

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Blomkålsuppe

Hva er bedre enn en kremet blomkålsuppe? En blomkålsuppe der du steker blomkålen først! Topp gjerne blomkålsuppen med litt ekstra parmesan og finhakkede urter (som for eksempel persille, timian eller oregano) før servering.

Antall porsjoner: 4
Tid: 60 minutter

INGREDIENSER
2 store blomkål
3 ss olivenolje
1 løk
2 hvitløkfedd
1 ss smør
7 dl grønnsakskraft
2 ss revet parmesan
2 ss sitronsaft
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts kvernet sort pepper

1:Kutt blomkålen i buketter. Legg blomkålbukettene på et stekebrett og vend dem i olivenolje. Stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter til blomkålbukettene er gylne og nesten møre.

2:Finhakk løk og hvitløk. Ha to tredjedeler av blomkålbukettene i en kjele sammen med løk, hvitløk og 1 ss smør. Stek i 5 minutter under omrøring. Tilsett kraften og la koke i 15–20 minutter til blomkålen er helt mør.

3:Kjør suppa jevn i en foodprosessor eller med en stavmikser. Hvis du synes suppa er for tykk, kan du tilsette litt mer kraft eller vann. Vend inn revet parmesan. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Topp suppa med resten av den stekte blomkålen, litt ekstra parmesan og friske urter før servering.