Fisk & skalldyr / Middag

Blåskjell green curry

. 1 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Blåskjell green curry

Dette er retten for deg som liker blåskjell og vil ha en litt mer spennende variant enn hvitvinsdampede blåskjell. Green curry, lime og kokosmelk gir blåskjellene både sting, syre og sødme som passer perfekt. Server med ferskt brød som du kan dyppe i sausen i bunnen av bollen...

Antall porsjoner: 2
Tid: 10 minutter

INGREDIENSER
1 kg blåskjell
1 sjalottløk
1 ss smaksnøytral olje (f.eks. raps- eller solsikkeolje)
2 ss green curry paste
2 dl kokosmelk
en håndfull frisk koriander
1 lime

1:Skyll blåskjellene i kaldt vann og fjern blåskjell som ikke lukker seg, eller som er knust. Finhakk sjalottløken og korianderen.

2:Fres sjalottløken i olje i en kjele under omrøring i 1 minutt. Tilsett green curry paste og stek i ytterligere 1 minutt.

3:Ha blåskjellene og kokosmelken i kjelen. Sett på lokk og la dampe i ca. 3 minutter til blåskjellene åpner seg. Hold på lokket og rist lett på kjelen halvveis. Press over limesaft og strø over koriander før servering.