Tilbehør

Brokkolisalat med bacon

. 1 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Brokkolisalat med bacon

Denne brokkolisalaten er en perfekt lunsj, eller enkelt tilbehør til grillmaten eller fiskemiddagen. Hvis du vil lage en vegetarversjon, så kan du selvfølgelig bare droppe baconet.

Antall porsjoner: 4
Tid: 15 minutter

INGREDIENSER
2 hele brokkolier
1 rødløk
3 dl majones
1 dl rømme
2 ss eplesidereddik
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts kvernet sort pepper
1 syrlig eple
8 skiver tørrsaltet bacon
4 ss rosiner eller tørkede tranebær
4 ss gresskarkjerner

1:Bland sammen majones, rømme og eplesidereddik i en bolle. Smak til med salt og pepper. Skrell og kutt eplet i små terninger. Vend epleterningene i dressingen.

2:Stek baconet sprøtt i ovnen. Kutt brokkolien i små buketter og finhakk rødløken.

3:Vend brokkoli, rødløk og rosiner i dressingen. Anrett brokkolisalaten og topp med bacon og gresskarkjerner.