Dessert

Grillet banan med pasjonsfrukt og marshmallows

. 1 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Grillet banan med pasjonsfrukt og marshmallows

Jeg synes enhvert grillmiddag bør avsluttes med en grillet dessert. Og grillet banan er en av favorittene. Det er så barnslig godt at selv voksne elsker den!

Antall porsjoner: 4
Tid: 30 minutter

Ingredisenser:
4 modne bananer
100 g sjokolade (mørk- eller melkesjokolade), grovhakket
2 stk pasjonsfrukt
2 dl marsmallows (enten små, eller store kuttett i terninger)

Fremgangsmåte:
Skjær ett snitt ned i bananene på langs, slik at du får en lomme du kan fylle.
Fyll lommene med sjokolade og marshmallows. Ha over innmaten av pasjonsfruktene. Ta ut innmaten av pasjonsfruktene ved å dele dem i to oog grave ut innholdet med en skje.
Krøll sammen fire baller med aluminiumsfolie og klem dem ned så de fungerer som støtte under bananene slik at de står stødig, og ikke velter under grilling.
Plasser aluminiumsballene på indirekte varme på grillen. Sett bananene på aluminiumsballene så de står stødig. Lukk lokket og la bananene stå til se er myke, sjokoladen er smeltet og marsmallowsen er gyllen. Dette tar 10-15 minuter. Server bananene umiddelbar.

Server gjerne bananene med en god vaniljeis. Du kan også toppe bananene med hakkede pistasjnøtter før servering for ekstra krønsj!