Imponer med Beef Wellington

Imponer med Beef Wellington

Får du gjester på besøk og har lyst til å imponere? Kjør på med en Beef Wellington!
Når den er perfekt vil du høre gisp rundt bordet når du skjærer i den. Sprø butterdeigskorpe som omfavner en saftig rosa indrefilet.

En Beef Wellington tar litt tid og forberedelser, men hvis du forbereder godt skal dette gå som en lek. Jeg skal ta deg med gjennom hele prosessen - steg for steg!

Forbered gjerne til og med steg 6 dagen før du får gjester på besøk, så slipper du å stresse dagen biffen skal serveres.

Antall porsjoner: 4
Tid: 2 timer

800 g indrefilet av okse
200 g sopp (her kan du bruke sjampinjong, aromasopp, portobellosopp eller en blanding)
1 ts kvernet sort pepper
8 skiver parmaskinke
2 ss dijonsennep
6 små eller 4 store plater butterdeig
2 ss hvetemel
3 sjalottløk
2 hvitløkfedd
2 ss smør
2 ss tørr sherry (kan sløyfes)
2 ss friske timianblader + litt til topping
1 ts salt
1 ts kvernet sort pepper
8 skiver parmaskinke
2 ss dijonsennep
6 små eller 4 store plater butterdeig
2 ss hvetemel
1 egg

1:Finhakk sopp, løk og hvitløk. Stek sopp, løk og hvitløk i 1 ss smør i en stekepanne til soppen er gyllen. Tilsett sherry og la koke inn til soppen nesten er tørr igjen. Smak til med litt salt og pepper. Vend inn timian. Dekk et brett eller en tallerken med kjøkkenpapir og legg soppblandingen på. Avkjøl blandingen i kjøleskapet.

2:Renskjær indrefileten. Bruk helst midtstykket som har jevn størrelse. Skjær av sener.

3:Krydre indrefileten med salt og pepper. Brun indrefileten i 1 ss smør i stekepanna til den er gyllen rundt det hele. Hvis indrefileten er litt ujevn, kan du surre den med bomullstråd før du bruner den. Pakk indre- fileten tett i plastfolie og legg den i kjøleskapet til den er helt kald. Stram plastfolien slik at du får en så jevn og fin rull som mulig.

4:Legg plastfolie på benken. Legg spekeskinkeskivene utover plastfolien. Pass på at du dekker et område stort nok til å surre rundt hele indrefileten.

5:Fordel soppblandingen utover spekeskinkeskivene med en skje eller en steke- spade. Ta indrefileten ut av kjøleskapet, fjern plastfolien og tråden hvis du har surret den og pensle hele indrefileten med sennep. Legg indrefileten nederst på spekeskinken og rull spekeskinken tett rundt indrefileten.

6:Snurr sammen plastfolien i hver ende, slik at du får en stram «pølse». Legg indrefileten i kjøleskapet i minst 1 time. Du kan gjerne forberede så langt dagen før den skal serveres, da får indrefileten satt seg ordentlig.

7:Strø litt mel på kjøkkenbenken. Legg butterdeigsplatene ved siden av hverandre på benken. Hvis de er store nok til å dekke rundt hele indrefileten, trenger du bare å skjøte dem sammen. Hvis de er for små, kan du la dem overskjøte hverandre og kjevle dem ut til platen er stor nok til å dekke indrefileten. Pisk sammen egget og lim skjøtene med det. Ta plastfolien av indrefileten og legg den på enden av butterdeigen.

8:Rull butterdeigen rundt indrefileten til den er fast rundt hele. Pensle skjøtene med egg og klem dem sammen. Legg indrefileten på et stekebrett med bakepapir med den største skjøten ned. Pensle butterdeigen med sammenpisket egg. Hvis du vil ha et mønster, kan du lime på strimler av butterdeig med sammenpisket egg. Eller du kan skjære små snitt med en skarp kniv. Strø over litt salt, pepper og finhakket timian.

9:Varm opp ovnen til 220 °C. Sett et steketermometer inn i kjøttet. Sett inn indrefileten litt under midt i ovnen. Stek indrefileten til den har en kjernetemperatur på 56 °C. Skru ned temperaturen mot slutten hvis butterdeigen blir for mørk, og skru opp temperaturen mot slutten hvis butterdeigen er for lys.
Løft Beef Wellingtonen over på en rist og la den hvile i 15 minutter før den skjæres i skiver og serveres. Skjær forsiktig, slik at butterdeigen ikke faller av når du skjærer i den.

Server gjerne Beef Wellington med ovnsbakte grønnsaker, rødvinsaus og stekte poteter. Du kan selvfølgelig også servere det tilbehøret du selv liker til!

What do you think?

Show comments / Leave a comment