Saus / Tilbehør

Grønn pesto

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Grønn pesto

Du kan lage pesto i en morter eller en blender, men denne lager du i en foodprosessor. Mye enklere – og mye raskere! Ikke kjør pestoen for lenge, da vil basilikumen og pestoen bli brun.

Du kan bytte ut halvparten av basilikumen med spinat eller ruccola. Du kan også bytte ut pinjekjernene med pistasjnøtter hvis du vil lage din egen pesto-variant.

Antall porsjoner: 6
Tid: 20 minutter

1:Plukk av basilikumbladene og legg dem i en bolle med iskaldt vann i
10 minutter.

2:Stek pinjekjernene i en stekepanne på middels varme til de er gylne. Avkjøl pinjekjernene.

3:Kjør sammen pinjekjerner, hvitløk og olivenolje i en foodprosessor.

4:Ta basilikumen ut av vannet og rist av det meste av vannet. Ha bladene i foodprosessoren og kjør til du har ønsket konsistens.

5:Ha i revet ost og kjør til en jevn grønn pesto. Jo mer du kjører den, desto finere vil den bli. Kjør den mindre hvis du vil ha litt grovere pesto. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.