Gulrotkake er for meg barndom, men her har jeg laget en oppdatert versjon med hakkede nøtter, sjokoladebiter og rosiner. Toppet med en kremostglasur er dette en av mine favorittkaker...
I denne kaken kan du bytte ut pekannøttene med andre nøtter, som for eksempel hasselnøtter eller mandler.
Antall porsjoner: 8
Størrelse form: 24 cm springform
Tid: 60 minutter
INGREDIENSER KAKEBUNN
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1⁄2 ts salt
1 ss malt kanel
1 ts malt kardemomme
3 dl raps- eller solsikkeolje
200 g sukker
200 g mykt brunt sukker
4 egg
300 g revet gulrot (ca. 4 gulrøtter)
100 g grovhakkede pekan- eller hasselnøtter
50 g grovhakket mørk sjokolade
50 g rosiner
formfett eller smør til kakeformen
GLASUR
200 g kremost (f.eks. Philadelphia)
350 melis
200 g romtemperert smør
1 ss sitronsaft
![](https://www.pihvi.no/content/images/2023/07/gulrotkake-1.jpg)
1:Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel og kardemomme i en bolle.
![](https://www.pihvi.no/content/images/2023/07/gulrotkake-2.jpg)
2:I en annen større bolle pisker du sammen olje og sukker. Pisk inn eggene. Ha i ett og ett egg, og pisk så hvert egg blander seg inn før du tilsetter neste.
![](https://www.pihvi.no/content/images/2023/07/gulrotkake-3.jpg)
3:Sikt de tørre ingrediensene over i eggeblandingen og bland godt.
![](https://www.pihvi.no/content/images/2023/07/gulrotkake-4.jpg)
4:Vend inn revet gulrot, nøtter, sjokolade og rosiner.
![](https://www.pihvi.no/content/images/2023/07/gulrotkake-5.jpg)
5:Smør en springform med formfett eller smør. Dekk gjerne bunnen med bakepapir, så løsner kaken lettere. Fyll kakerøren i formen. Stek kaken midt
i ovnen ved 170 °C i 45–60 minutter til den er ferdig. Sjekk om kaken
er ferdig ved å dytte en tynn pinne eller kniv inn i kaken. Hvis det ikke sitter deigrester på pinnen når du drar den ut, er den ferdig. Avkjøl kaken.
![](https://www.pihvi.no/content/images/2023/07/gulrotkake-7.jpg)
6:Pisk kremost, melis og smør i ca. 5 minutter i en kjøkkenmaskin til en luftig glasur. Vend inn sitronsaften. Del kaken i to lag, og fyll med halvparten
av glasuren. Sett på lokket og pynt med resten av glasuren.
![](https://www.pihvi.no/content/images/2023/07/gulrotkake-8.jpg)
Pynt kaken med hakkede nøtter, spiselige blomster, karamellsaus eller bare litt revet gulrot før servering.
What do you think?
Show comments / Leave a comment