Suppe / Vegetar

Spicy gulrotsuppe

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Spicy gulrotsuppe

Gulrotsuppe er både sunt og godt! Med smak av chili, spisskummin, koriander og ingefær blir dette en spicy variant som passer like godt til lunsj som til forrett. Eller kanskje den perfekte middagen når det er så varmt at du egentlig ikke har lyst på mat?

Topp gjerne gulrotsuppa med ertespirer, rå skiver av gulrot (bruk potetskrelleren), olivenolje og fetaost før servering.

Antall porsjoner: 4
Tid: 60 minutter

INGREDIENSER
700 g gulrøtter
4 ss olivenolje
1 løk
2 hvitløkfedd
1 cm frisk ingefær
1 ts korianderfrø
1⁄2 ts malt spisskummen
1⁄2 ts chiliflak
7 dl grønnsaks- eller kyllingkraft
2 ss smør
2 ss sitronsaft
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts kvernet sort pepper

1:Skrell gulrøttene (eller vask dem godt) og kutt dem i grove biter. Legg gulrotbitene på et steke- brett og vend dem i 2 ss olivenolje. Stek gulrøttene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter til de er gylne og nesten møre.

2:Skrell og finhakk løk, hvitløk og ingefær. Ha løk, gulrøtter, hvitløk, ingefær, korianderfrø, spisskummen, chiliflak og 2 ss olivenolje i en kjele. La steke på middels varme under omrøring i 5 minut- ter. Ha i grønnsakskraft, og la koke i ca. 15 minutter til gulrøttene er helt møre.

3:Kjør suppa jevn i en foodprosessor eller med en stavmikser. Hvis du synes suppa er for tykk, kan du tilsette litt mer kraft eller vann. Tilsett smør, og kjør til smøret er blandet inn. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.