Trykkoker / Dessert / Jul

Risgrøt på 15 minutter

. 1 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Risgrøt på 15 minutter

Unngår du å lage risgrøt fra bunnen fordi du er lei svidde kjeler og røring til du får senebetennelse i armen?
Risgrøt laget i trykkoker er intet mindre enn genialt.
Bland sammen ris og melk i en bolle. Sett den i trykkokeren og 15 minutter senere har du en perfekt risgrøt - uten å bruke en kalori.

Mengde: 4-6 porsjoner
Tid: 5 minutter forberedelser, 15 minutter i trykkokeren

Ingredienser:
200 g risottosris (du kan også bruke grøtris)
7 dl h-melk
1 vaniljestang
1 ss sukker
1/2 ts salt

Fremgangsmåte:
Finn frem en form som er ildfast og passer ned i trykkokeren. Jeg bruker en metallbolle, men du kan også bruke en rund ildfast form med høya kanter.
Ha ris og melk i formen. Del vaniljestangen i to og ha den i beholderen.
Ha 3 dl vann i underdelen til trykkokeren. Sett i risten som fulgte med trykkokeren, slik at beholderen med grøt kommer litt opp fra bunnen.
Sett beholderen med melk og ris oppå risten.
Sett på lokket på trykkokeren og still inn på maks trykk.
Sett trykkokeren på en koketopp og kok opp. Vent til sikkerhetsventilen spretter opp, og da starter tiden. Skru ned varmen på plata til det ikke kommer damp ut av lokket, men pass på at gryta er under trykk hele koketiden. Sett på alarmen på 15 minutter.
Skru av varmen og la trykkokeren stå til trykket forsvinner naturlig, og sikkerhetsventilen går inn. Da er trykket ute, og du kan trygt åpne trykkokeren.
Løft formen med risgrøt ut av trykkokeren. Pass på, for bollen er varm.
Rør i risgrøten og fjern vaniljestangen. Rør inn sukker og salt.
Hvis du synes risgrøten er for tørr, så kan du vende inn litt varm melk før servering.
Topp risgrøten med godt smør og kanel før servering.