Bakst

Saftig bananbrød

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Saftig bananbrød

Har du noen brune bananer liggende på kjøkkenbenken? Her er løsningen... Denne kaken blir søtere og bedre jo brunere bananene er, ettersom brune bananer inneholder mer fruktsukker enn de som er helt gule. Ved å tilsette hakket sjokolade og nøtter blir dette bananbrødet ENDA saftigere og ENDA bedre!

Mengde: 1 bananbrød
Tid: 70 minutter

INGREDIENSER
3 modne bananer
3 egg
1 dl brunt sukker
100 g smør
1 1⁄2 dl melk
3 dl hvetemel
1 ss bakepulver
1⁄2 ts salt
1 dl valnøtter
100 g mørk sjokolade
1 dl rosiner
1 ss smør til pensling av form

1:Pisk egg og sukker i en kjøkkenmaskin i 5 minutter til luftig eggedosis.

2:Mos bananene i en bolle med en gaffel. Det gjør ikke noe om det er igjen noen bananklumper. Ha de moste bananene i eggedosisen og bland godt.

3:Smelt smøret i en kjele. Vend det smeltede smøret og melken inn i bananrøren med en slikkepott.

4:Ha mel og bakepulver i en sil og sikt det over i bake- bollen for å inngå melklumper i den ferdige kaka. Vend inn melet med en slikkepott.

5:Grovhakk valnøttene og sjokoladen. Vend salt, valnøtter, sjokolade og rosiner inn i bananbrødrøren.

6:Pensle en brødform som rommer ca 1,5 liter med smør. Ha i røren og stek bananbrødet i ovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter til det er ferdig. Sjekk om kaken er ferdigstekt ved å stikke en tynn trepinne inn i kaken. Hvis pinnen kommer ut uten kakerøre på, så er kaken ferdig.
Ta bananbrødet ut av ovnen og la det avkjøles i formen i 10 minutter. Ta brødet ut av formen og la det avkjøles helt på en rist.