Ukens drink

Sleepy girl smoothie

. 2 min read . Written by Jan Ivar Nykvist
Sleepy girl smoothie

Har du hørt om sleepy girl mocktail? Dette er en drink som florerer i sosiale medier for tiden, og som skal gjøre at du sover bedre. Jeg hadde lyst til å lage en variant av denne, men ville lage en smoothie-variant.

Denne smoothien er perfekt for deg som ønsker å forbedre søvnkvaliteten din. Den inneholder magnesium, kirsebær og banan, som alle er ingredienser som er kjent for å fremme god søvn. Husk at dette ikke er noen vidunderkur for deg som sliter med alvorlige søvnproblemer.

sleepy girl smoothie, oppskrift, kirsebær, tart cherry

Magnesium: Magnesium er et mineral som spiller en viktig rolle i mange kroppsfunksjoner, inkludert søvn. Magnesium kan bidra til å slappe av musklene og forbedre søvnkvaliteten.

Kirsebær: Kirsebær er rike på melatonin, et hormon som regulerer søvn. Melatonin kan bidra til å forkorte innsovningstiden og forbedre søvnkvaliteten. I denne oppskriften har jeg brukt Tart Cherry som er en ren juice av surkirsebær, helt uten tilsetninger. Kraftige antioksidanter, kalium, magnesium, jern, vitamin C, melatonin og tryptofan. Du får kjøpt denne kirsebærjuicen hos blant annet Røtter, Life og Sunkost.

Banan: Bananer inneholder kalium og magnesium, som kan bidra til å slappe av musklene. Bananer inneholder også tryptofan, en aminosyre som kroppen omdanner til serotonin og melatonin.

Ingredienser:
1 banan, frossen
1 dl Tart Cherry kirsebærjuice
1 dl mandelmelk uten tilsatt sukker
1 ts magnesium pulver
1/4 ts kanel

Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i en blender og bland til en jevn smoothie.
Nyt smoothien ca. 1 time før du legger deg.

Tips:
Du kan bruke frosne kirsebær i stedet for kirsebærjuice.
Du kan tilsette andre ingredienser til smoothien, for eksempel spinat, avocado, eller chiafrø.
Du kan bruke annen type melk i smoothien, for eksempel havremelk eller soyamelk.
Du kan tilsette litt honning hvis du ønsker en litt søtere smoothie.

God natt!