Test av IKEA trykkoker

Test av IKEA trykkoker

Ettersom jeg kommer med trykkoker-kokeboka "Under trykk" til høsten, så har jeg lyst til at du skal ha den beste trykkokeren hjemme på kjøkkenet. Derfor har jeg tatt på meg jobben og teste trykkokerene som finnes der ute, slik at du skal ende opp med den beste.

Jeg hadde allerede tre trykkokere i hus, og de har jeg testet HER. Jeg så at IKEA også hadde en trykkoker, og måtte selvfølgelig kjøpe meg min 4. trykkoker for å teste den.

ikea trykkoker billig test anmeldelse

Denne trykkokeren koster 799,-. Hvis du er IKEA-medlem, så får du nå 10% rabatt på denne prisen. Det vil si at den ender på litt over 700 kroner. Dette gjør den til den rimeligste trykkokeren på markedet (såvidt jeg kan se). Men spørsmålet er: er den like bra som de dyreste på markedet?

En trykkoker er jo i bunn og grunn en vanlig kjele med et lokk som gjør den til en tidsmaskin. Ved hjelp at trykket som dannes i kjelen kan du koke gryter som vanligvis tar fire timer på under én time. De fleste trykkokere der ute er ganske like når det gjelder både materialer og kvalitet. Den største forskjellen blir derfor brukervennlighet. Jo enklere en trykkoker er å bruke, jo oftere tror jeg du kommer til å bruke den.

IKEA sin trykkoker har ganske lik utforming som min foreløpige favoritt fra Function. Begge rommer de 6 liter. Begge har de en tydelig trykkventil som spretter opp når trykkokeren er under trykk. De har begge en tydelig trykkregulator som gjør det tydelig når du skal stille inn trykkokeren til ønsket trykk (høyt eller lavt). Med andre ord er disse to trykkokerene ganske like på de fleste områder.

Trykkokeren fra IKEA er litt mer "skranglete" når man vrir på trykkregulatoren. Den har også en utløsesknapp som må trykkes på for å løsne lokket. Dette har alle trykkokere, men IKEA sin er litt mer kronglete å trykke inn for å vri løs håndtaket. Man må nesten bruke begge hendene, der du på feks Function sin trykkoker enklere kan få av lokket med en hånd.
IKEA sin trykkoker kommer alene i esken, og det følger ikke med ekstra pakning eller rist til å bruke i bunnen av trykkokeren. Dette er ekstrautstyr, og ikke noe som bør være avgjørende for ditt valg av trykkoker. Som rist kan du bruke en vanlig rist som passer ned i trykkokeren. Når du kjøper Function trykkoker følger det med både rist og ekstra pakning.

Så: hvilken trykkoker bør du velge?
Det er helt opp til deg. Både trykkokeren fra IKEA og Function er gode valg som du vil bli fornøyd med. Function sin er litt dyrere, men der du får du med ekstrautstyr og en knapp på håndtaket som gjør det enklere å få av lokket enn på IKEA sin.
Så hvis begge hadde koster like mye, så hadde jeg gått for trykkokeren fra Function. Følg med for trykkokeren fra Function er ofte på tilbud, blant annet hos Jernia.

Uansett hvilken trykkoker du velger av de som er på markedet, så tror jeg du blir fornøyd. Det har skjedd mye på trykkokerfronten de siste årene, og de er både trygge, enkle å bruke og ikke for dyre.

Trykkokerene kan du bestille her:
Function
IKEA

Så: Bestill deg en trykkoker i dag! For til høsten blir det mye god mat i trykkokeren...

Visste du forresten av jeg har åpnet forhåndssalget av min nye kokebok "Under trykk" som kommer i september? Bestill den nå og få den med fri frakt og personlig hilsen! Da får du boka i posten før alle andre så fort den kommer fra trykkeriet til høsten...

under trykk kokebok forhåndssalg norli beste kokebok høsten 2024

What do you think?

Show comments / Leave a comment