Godt nyttår!

Godt nyttår!

Det nærmer seg nytt år, og det er tid for en liten årskavalkade, og ikke minst se inn i spåkula for det nye året...

2023 var et ujevnt år. Ute i verden var det mer faenskap enn noen gang, her hjemme økte både renter, strømpriser og prisene på varer generelt. Matmessig ble 2023 et år med fokus på å unnå ultraprosessert mat, spise renere og sunnere. Tik Tok mattrender preget 2023, og vi ble kjent med både barbie-pasta, green goddess salat, sushivaffel og andre rare kombinasjoner og retter. Mange av dem var nok laget kun for å skape en trend og for å få klikk, smaksmessig var ikke mange av dem noe som kommer til å gå inn i fremtiden som klassikere. Så fort en stor Tik Tok stjerne laget retter med en ingrediens, så ble butikkene utsolgt for både weetabix og cottage cheese. Ikke nødvendigvis fordi rettene som ble laget foran kamera var så gode, men fordi unge lar seg påvirke av trender i sosiale medier, og dette viser at man ikke skal undervurdere kraften en influenser har.

Personlig var 2023 et innholdsrikt og fint år. Jeg har brukt året til å markedsføre min nyeste kokebok "Sulten - den store steg for steg-kokeboka". "Sulten" kom ut i både Danmark og Frankrike i år, og det er stor stas og se min egen bok leve sitt eget liv ute i verden. 2023 ga også noen fine reiser og restaurantopplevelser. Jeg fikk meg en tur til Amsterdam der vi spiste på fantastiske Restaurant 212, og Barcelona der vi spiste på Cocina Harmano Torres, Enigma og Come ny Paco Méndez. Dessverre ble turen til Barcelona preget av at Mats havnet på sykehus med skadet rygg i juli. Ettersom han sitter igjen minnene om en sykehusseng fra sommerferien, så fikk han sydentur av meg i julegave i år. Så i skrivende stund er vi i Maspalomas for å nyte noen dager med varme og ro. Dette er ikke stedet for de store matopplevelsene, så tror ikke vi vil avslutte året med årets beste matopplevelse. Vi bor på Lopesan Costa Meloneras. Et fint hotell, men maten er under pari. Hotell med middagsbuffet kan være bra, men i de fleste tilfeller er det triste greier, noe som også dessverre gjelder her.
Jobbmessig driver jeg jo Oktopus studio sammen med Mats. 2023 har vært et bra år jobbmessig, og vi jobber med noen av de fineste og beste kundene i landet. I 2024 flytter vi til nye lokaler.

Så er det på tide å se fremover. 2024 starter med kulderekord i Oslo, og første uke i januar er det meldt minus 25 grader. Det er vanskelig å forutse hvordan 2024 vil bli, men for min egen del er jeg allerede igang med en ny kokebok, så håpet er at den skal komme ut høsten 2024, og skal bli neste års julegave fra meg til deg.
Når det gjelder mattrender, så er det alltid vanskelig å se inn i spåkula hva som vil komme. Nå har airfryeren dominert både 2022 og 2023, så jeg tror nok at denne "trenden" er over. La oss bare håpe at dere som har gått til innkjøp at airfryere og kokebøker om temaet vil fortsette å bruke dem, slik at airfryeren ikke blir stående og støve bort i skapet sammen med brødbakemaskinen. Jeg har i 2023 funnet et nytt kjøkkenverktøy som jeg har forelsket meg i. Trykkokeren er ikke et nytt verktøy på kjøkken rundt om i verden, men et nytt bekjentskap for meg. Dette er rett og slett en "vanlig" kjele med et lokk du fester på toppen som gjør at du kan koke under trykk. Det betyr at du koker maten på ca. 120 grader, noe som gjør at koketiden blir mye kortere. Pinnekjøtt kan du for eksempel tilberede på 40 minutter, og en langtidskokt gryte på under én time. I tillegg vil alle smakene være lukket inne i trykkokeren, og du vil få en gryte med mer smak. Så hvis nordmenn oppdager trykkokeren, så tror jeg 2024 kan bli trykkokerens år. Kan bli trykkokeren bli 2024 sin airfryer? Jeg har allerede begynt å teste ut trykkokeren min her på pihvi.no. Og mer vil komme utover i 2024.
Ettersom blogg og sosiale medier kun er hobby og noe jeg gjør på fritiden, så er det begrenset hvor mye tid jeg har mulighet til å legge ned i det. Men målet for 2024 er at jeg skal sette av litt mer tid til dette, slik at jeg kan inspirere deg enda mer her inne.

Med dette ønsker jeg deg et godt nytt år! Håper du vil være med på min matreise her inne i 2024.

What do you think?

Show comments / Leave a comment